Senior kreditanalytiker till Svea Ekonomi

STOCKHOLM Heltid

Har du erfarenhet från kredit- och riskområdet från den finansiella sektorn? Har du kunskap om automatiserad kreditbedömning genom scoremodeller och modellens struktur? Då kan denna möjlighet vara någonting för dig! Tillsammans med Svea Ekonomi söker vi nu en senior kreditanalytiker till betallösningar för e-handel, vars huvudsakliga arbetsuppgift blir att ansvara, utveckla och följa upp affärsområdets kreditstock och den automatiserade kreditprocessen. Tjänsten som är på heltid är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas direkt av Svea Ekonomi.

Affärsområdet Webpay erbjuder betalningslösningar till företag inom e-handelsbranschen. Kunderna sträcker sig från mindre fåmansbolag till större koncerner. Webpay finansierar webshopar främst genom att erbjuda konsumenterna kredit via faktura, delbetalning, konto, kort och direktbank.

Om rollen

Som senior kreditanalytiker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ansvara, utveckla och följa upp affärsområdets kreditstock och den automatiserade kreditprocessen. Svea Ekonomi är placerade i trevliga lokaler i Arenastaden i Solna.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av:

 • Löpande utvärdering och analys av kreditstocken (som till största delen består av konsumentkrediter) samt förslag på åtgärder i enlighet med affärsområdets riskaptit
 • Ansvar samt kontinuerlig utveckling av affärsområdets kreditprocess
 • Kravställare av leverantörssamarbeten inom kreditområdet
 • Planera, organisera och genomföra förändringar inom kreditområdet
 • Uppföljning och rapportering av riskkrediter
 • Säkerställa att gällande regelverk avseende kreditgivning efterföljs
 • Bevaka säkerheters förändringar och agera för en bibehållen god kreditgivning
 • Ledning av det dagliga arbetet i affärsområdets kreditkommitté
 • Administrera och bereda kreditansökningar
 • Löpande dialog med försäljningsavdelningen rörande kreditansökningar
 • Kreditbedömning vid avvikande kreditbelopp

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet inom kredit- och riskområdet, gärna från finansiell verksamhet. Du har en dokumenterad kunskap inom automatiserad kreditbedömning genom scoremodeller och modellens struktur. Det är av vikt att du har erfarenhet av att hantera stora flöden av konsumentkrediter, då kreditstocken till största delen består av det. Vidare har du goda kunskaper inom AML samt mycket goda kunskaper i Officepaketet, speciellt Excel. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Som person är du resultatorienterad och har en strategisk helhetssyn med fokus på affären. Du är analytisk, drivande och beslutkraftig samt har en hög initiativförmåga och förmåga att driva processer i mål.

Om Svea

Svea är ett fintech-bolag med verksamhet i ett flertal europeiska länder. I över 30 år har vi hjälpt företagare att uppfylla sina drömmar. På Svea råder en entreprenöriell anda, flexibilitet och en utpräglad familjär företagskultur. Gemenskap är viktigt för oss och vi jobbar för mångfald och att alla ska känna en delaktighet och möjlighet att kunna påverka. På Svea värdesätter vi worklife balance och har en tydlig gräns mellan arbetsliv och privatliv. Vi sitter i nya och fräscha lokaler i Arenastaden, Solna

Läs mer på www.svea.com

 

 

Ansökan

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svea Ekonomi med Brightby. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Brightby, Niclas Persson tel 0708-970011 eller mail niclas.persson@brightby.se. Intervjuer sker löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi, bank, finans och försäkring, och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Lediga tjänster
Visa alla

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV