Senior kreditanalytiker till Erik Penser Bank i Stockholm

Stockholm Heltid

Har du erfarenhet från kreditområdet gällande kreditgivning till företag? Har du erfarenhet av projektfinansiering/byggnadskreditiv och analys av komplexa företagsstrukturer? Då kan denna möjlighet vara någonting för dig! Tillsammans med Erik Penser Bank söker vi nu en senior kreditanalytiker, till en bred roll på kreditavdelningen. Tjänsten som är på heltid är en direktrekrytering, vilket innebär att du kommer att anställas direkt av Erik Penser Bank.

Om rollen

Som senior kreditanalytiker är ett av dina största fokusområden att analysera kommande och befintliga kreditaffärer. Erik Penser Bank är placerade i trevliga lokaler i Stockholm City.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att bestå av:

  • Analysera fastighetsfinansieringar, företagskrediter/rörelsekrediter, projektfinansieringar/byggnadskreditiv inkluderat analys av komplexa företagsstrukturer.
  • Löpande affärs- och kreditdiskussioner med kundansvariga och analysera kreditunderlag som skall vidare till kreditkommitté.
  • Hantering och analys av kreditrisker.
  • Löpande analyser och rapportering av kreditstockens sammansättning och riskexponering.
  • Kontinuerligt effektiviseringsarbete och förbättringsarbete både på individnivå och övergripande nivå för att höja kreditkunskapen, kreditkvalitén, effektiviteten och för att underlätta för affärssidan.
  • Bistå bankens kundansvariga med råd och reflektioner inför potentiella och aktuella transaktioner samt vara drivande i att utveckla kreditaffären.
  • Hantera och förstå lånedokumentation.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk och strukturerad med relevant arbetslivserfarenhet inom kreditområdet, gärna från storbank. Du har en dokumenterad kunskap inom fastighetsfinansiering och projektfinansieringar/byggkreditiv, samt analys av komplexa företagsstrukturer. Vidare har du goda kunskaper inom relevanta regelverk samt goda kunskaper i Excel. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning i grunden, gärna inom ekonomi.

Om Erik Penser Bank

Erik Penser Bank är en privatägd och fristående bank. Vi erbjuder exklusiva finansiella tjänster till privata och institutionella investerare och vi fokuserar på att skapa värde åt våra kunder. Vi är verksamma inom affärsområdena Wealth Mangagement och Corporate Finance.

Läs mer på www.penser.se

Ansökan

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Erik Penser Bank med Brightby. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Brightby, Niclas Persson tel 0708-970011 eller mail niclas.persson@brightby.se. Intervjuer sker löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi, bank, finans och försäkring, och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Lediga tjänster
Visa alla

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV