Redovisningsekonom till Timik, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du kommunikativ, noggrann och gillar struktur och siffror? Är du dessutom redo för en ny utmaning med chans till utveckling inom ekonomi tillsammans med oss? Vi söker nu en Redovisningsekonom till en bred tjänst inom kund/leverantörsreskontra, löpande redovisning och balanskontoavstämningar hos Timik i Sollentuna!

I arbetsuppgifterna ingår helhetsansvar för kund respektive leverantörsreskontra, löpande redovisning, balanskontoavstämningar och diverse utredningar/sammanställningar. Man är delaktig i månads- och årsbokslut tillsammans med ekonomichefen, med stor chans till utveckling för rätt person. Vi jobbar i Visma.net och har planer att även lägga över lönehantering i Visma. (för rätt person kan möjligheten att utvecklas inom löneredovisning ges.)

En viss del av tjänsten innefattar även vara behjälplig vid toppar av orderläggning och kontakt med våra kunder. (Backup vid sjukdom och semester) Du ska kunna skapa och vårda goda relationer med våra kunder vilket är centralt i vårt sätt att arbeta.

Du kommer bli delaktig i projekt, vara med och utveckla rutiner och processer tillsammans med andra på företaget. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav då du ska kunna kommunicera obehindrat med kollegor och kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Hela flödet i leverantörs och kundreskontra
 • Genomföra inrikes och utrikes betalningar, samt bankavstämning
 • Följa upp och hantera inkommande påminnelser/inkasso/kontoutdrag från svenska och utländska leverantörer.
 • Sammanställning och utredning av div. kostnader.
 • Matcha leverantörsfakturor mot varuinköp, och hantering av avvikelser
 • Ansvara för bokföring av reseräkningar
 • Rapportering till SCB
 • Månatlig avstämning av koncernens skulder/fordringar (ICO)
 • Momsrapportering

Vid behov, så som semester eller sjukdom.

 • Orderregistrering
 • Bekräftelse av beställningar till kund
 • Telefon och emailkontakt med kunder
 • Leveransbevakning uppföljning mot kund

Kvalifikationer och Erfarenhet
Vi söker dig som har en positiv inställning, som är utbildad ekonom eller har annan relevant eftergymnasial utbildning. Du bör ha erfarenhet av minst 2–3 år som redovisningsekonom. God kunskap inom kund- och leverantörsreskontra samt erfarenhet av att arbeta med redovisning och momshantering. Du har lätt att lära dig nya system och är en van användare av Excel. Om du tidigare har jobbat i Visma net, ses detta som meriterande.

Personliga Egenskaper
Som person är du driven, nyfiken, lösningsorienterad, kommunikativ och fokuserar på kvalitet och noggrannhet. Du trivs även att själv ta ansvar och är proaktiv. Du är teamorienterad och trivs i en organisation där vi hjälps åt och gillar att ta ansvar för ditt bidrag till gruppen, både i arbetsuppgifter och med god stämning.

Ansökan

Start: omgående
Placering: 
Sollentuna
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby, Erica Sundin:
072-857 31 70, erica.sundin@brightby.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång.

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV