Redovisningsassistent till Hyresgästföreningen beläget i Stockholms City

Stockholm Heltid

Brightby söker nu för Hyresgästföreningens en redovisningsassistent med erfarenhet av bokföring och bokslutsarbete samt ett intresse för finansiella placeringar. Du kommer att arbeta som ekonomikonsult på Brightby och vara uthyrd till Hyresgästföreningen i 12 månader. Efter sex månaders provanställning blir du tillsvidareanställd på Brightby.

”Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse med över en halv miljon medlemmar. Vi driver bostadsfrågor i både stort och smått – allt från omfattande lagförändringar till den lilla lekplatsen på gården som behöver rustas upp. Vi arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt boende. Då blir det också roligt att bo. På det sättet deltar vi i samhällsutvecklingen, driver på och tar ansvar för den.”

Om tjänsten

Som redovisningsassistent kommer du att sitta med övriga kollegor på ekonomiavdelningen vilket är ett team på fem stycken. I rollen kommer du främst att arbeta med den löpande bokföringen av riksförbundets finansiella placeringar, manuella bokföringsordrar, internbokföring och kontoavstämningar i samband med månads-, tertial- och årsbokslut. Du kommer att ha löpande kontakt med personer i verksamheten på riksförbundet och i regionerna i frågor kopplade till bokföring och regionsavstämningar. När det gäller de finansiella placeringarna kommer du ha löpande kontakt med våra banker.

Arbetsuppgifter:

Finansiella placeringar

 • Löpande bokföring
 • Avstämning
 • Möjligtvis rapportering av kapitalplaceringar

Månadsrutiner

 • Bokföring interna poster och månatliga
 • Avstämning interna poster/mellanhavanden region och dotterbolag
 • Möjligtvis lönebokföring samt skattedeklaration

Tertialbokslutsarbete

 • Avstämningar
 • Bokningar tertial samt förbereda underlag

Kvalifikationer och erfarenhet
– Flytande i svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
– Gymnasieekonomiutbildning, relevant yrkesutbildning eller högskoleutbildning
– Arbetslivserfarenhet som ekonom i minst 6–12 månader

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och gärna tar egna initiativ. Du är kommunikativ, duktig på att hitta lösningar, har ett intresse för IT och system. Du trivs med att arbeta självständigt och relativt självgående. Vidare tror vi att du motiveras av att skapa ordning och reda i en verksamhet i ständig förändring och håller alltid god kvalitet i leveransen. Tjänsten kräver att du är allmänt systemkunnig samt har goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.

Start: februari
Placering: 
City
Omfattning: 
Heltid i 12 månader

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby, Fanny Mörk 070 789 87 79 eller fanny.mork@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång.

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV