Lönespecialist till SYNLAB

Linköping Heltid

Brightby har fått förtroendet att hjälpa av SYNLAB att med rekrytering av lönespecialist.  Vi önskar komma i kontakt med dig som har några års erfarenhet av att arbeta med löner och som är redo nya utmaningar.  Är du den vi söker?

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I denna roll har du ansvar för bolagets löneprocess, och hanterar självständigt bolagets ca 350 löner. Du rapporterar till HR-chefen men har även ett nära samarbete med ekonomiavdelningen.  I arbetsuppgifterna ingår bl.a.

  • Operativ lönekörningsprocess; lönehantering och lönekörningar, semesterårsskifte och årsskiftesrutiner, arbetsgivardeklarationer (AGI), pensionsanmälningar m.m.
  • Ansvarar för uppsättningar i lönesystemet, t.ex. behörigheter, scheman m m
  • Ansvar för kontakter med försäkringsrådgivare/-bolag och myndigheter i lönerelaterade frågor
  • Bokföring, kontoavstämningar och rapportering till ekonomiavdelningen
  • Ge stöd och råd i löne- och avtalsfrågor till chefer och medarbetare
  • Administration kring nyanställda
  • Arbeta med ständiga förbättringar inom löneområdet

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du som söker har relevant utbildning inom lön/ekonomi. Du har minst 2-3 års erfarenhet inom löneområdet och hanterar självständigt alla delar i löneprocessen. Vi ser gärna att du har god erfarenhet av avtalstolkning och kunskap gällande arbetsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av Agda PS och har ett systemintresse. I samband med inrapportering av danska löner till lönebyrå så sker viss kommunikation sker på engelska.

Personliga egenskaper
Som person beskrivs du som analytisk och noggrann samt besitter hög integritet.  Du har god samarbetsförmåga och trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt.

Placeringsort:
Linköping

Om företaget
SYNLAB hette tidigare ALcontrol, men ingår sedan juli 2017 i en av Europas största laboratoriekoncerner. Koncernen har verksamhet i 35 länder på 4 kontinenter och totalt ca 20 000 medarbetare.

I Sverige arbetar 300 medarbetare spridda på flera orter från Malmö i söder till Umeå i norr. Huvudkontoret för norden är placerat i Linköping.  Genom avancerade analyser på vatten, mark, livsmedel och luft bidrar företaget till en bättre miljö och till att skydda allmänhetens hälsa. De medverkar till en förbättrad miljösituation och till ett långsiktigt hållbart samhälle. Besök gärna på www.synlab.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar SYNLAB med Brightby AB. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Brightby AB, Emelie Palmqvist070- 166 08 20. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV