Redovisningsekonom med systemintresse till koncernredovisningsavdelning till DeLaval

Tumba Heltid

Brightby söker nu en driven koncernredovisningsekonom med intresse för IT-system till DeLaval. Kontoret ligger i trevlig miljö i Tumba med närhet till buss och pendeltåg alternativt fri parkering.

I den här rollen kommer du att arbeta aktivt med förbättring och effektivisering av redovisningsarbetet. Som koncernredovisningsekonom kommer du att arbeta inom en grupp om 3 personer och rapportera till koncernredovisningschefen. Gruppen arbetar med legal rapportering och konsolidering samt redovisning och systemrelaterade frågor. Du kommer även att vara ansvarig för att supporta och stödja rapportörerna i systemen som  används.

Arbetsuppgifter som koncernredovisningsekonom med särskilt intresse för IT-system:

  • Koncern- och bolagsredovisning
  • Delaktig i månads-, kvartals- och årsbokslut, konsolidering för ca 60 dotterbolag
  • Avstämningar koncernmellanhavanden
  • Ansvarig för systemadministration av systemet för leasingavtal
  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolag
  • Delaktig i projekt för att tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
  • Delaktig i förändringsprojekt kring kontoplan, rapporteringsprocesser och rutiner

Kvalifikationer och arbetslivserfarenhet

Vi söker dig som har högskoleexamen i redovisning eller motsvarande, och som har arbetslivserfarenhet från redovisning och systemarbete. Du är intresserad av redovisning, IT‑system och support och har ett stort intresse att lära dig nya saker och utvecklas. Praktisk erfarenhet från IFRS är ett plus. Du pratar och skriver flytande engelska och är en mycket van användare av Excel. Erfarenhet från SAP är också värdefullt i rollen.

Personlighetsdrag

För att lyckas och passa in i gruppen karakteriseras du av att du är nyfiken, har energi, din sociala förmåga och av ditt tydliga men samtidigt ödmjuka sätt att kommunicera. Du har en god analytisk förmåga, en proaktiv och prestigelös inställning och ditt arbetssätt präglas av hög kvalitet.

Om DeLaval

DeLaval är världsledande inom mjölkningsindustrin. Vi levererar integrerade lösningar för mjölkproduktion utformade för att förbättra produktion, djurhälsa och den övergripande livskvaliteten för mjölkproducenter. DeLaval grundades för mer än 135 år sedan av visionären Gustaf de Laval som patenterade mjölkseparatorn. Idag har DeLaval 4.500 medarbetare och finns representerat i mer än 100 länder. DeLaval, tillsammans med Tetra Pak och Sidel, är en del av Tetra Lavalgruppen.

DeLaval erbjuder: En möjlighet för dig att arbeta i ett team som sätter samarbete och laganda högt inom en global organisation.

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig kandidatansvarig på Brightby, Lisbeth Ahnström på tel 072-010 35 09 eller mail lisbeth.ahnstrom@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då tjänsten ska tillsättas omgående.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång.

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV