Löneadministratör med erfarenhet av ekonomi

Lund Deltid

Brightby söker nu för LJ Systems räkning en ekonom som brinner för att ha nära kundkontakt och som har goda kunskaper och erfarenhet i lön. Rollen är bred så man får inte vara rädd för att kavla upp ärmarna och gilla att arbeta i team. Man kommer ha sitt ansvarsområde men sedan är det viktigt att kunna hjälpa kollegor vid toppar. Du kommer att vara anställd som ekonomikonsult på Brightby med goda möjligheter att gå över till LJ System efter ca 6 månaders provanställning.

Om LJ System
LJ System är ett familjeföretag med korta beslutsvägar, öppet sinne och fantastisk humor, glädje och respekt mellan alla som jobbar tillsammans med det de verkligen brinner för; webb och systemutveckling! Under sina dryga 35 år i en tuff och händelserik bransch har LJ System haft en ständigt positiv utveckling vilket skapat ett klimat som passar engagerade personer som trivs att arbeta i en stabil gemenskap. Här jobbar man nära sina kunder, lyssnar på de behov som verkligen finns och ser till att aldrig stänga några dörrar. I fräscha lokaler, centralt i Lund, sitter ett otroligt kunnigt gäng om ca 15 personer som utmanar sig själva varje dag för att ständigt bli bättre. Du kommer att ingå i ett mycket kunnigt kundteam med lång erfarenhet av att serva företagets mångåriga kund i det egenutvecklade ekonomisystemet; FAS som är det ledande administrativa systemet inom Svenska Kyrkan. Det används dagligen av ca 3000 anställda i över 300 församlingar.

Läs gärna mer om företaget på www.ljsystem.se

Vad kan vi som företag erbjuda dig?
På Brightby har du många kollegor med olika erfarenheter inom ekonomiområdet. Du träffar dina kollegor i olika forum, både mindre och större, och kan dela erfarenheter och ha roligt tillsammans. Brightby erbjuder tillsvidareanställning, livsstilsförmåner och friskvårdsbidrag och inte minst möjligheten att utvecklas i och utveckla våra kunders ekonomifunktioner.

Vi hoppas att du vill utvecklas tillsammans med oss och vara en del av Brightbys fortsatta utveckling!

Dina kommande arbetsuppgifter:

 • Lön
 • Support och rådgivning i framför allt lönefrågor
 • Löpande bokföring

Du kommer, tillsammans med teamet för support och kundkontakt, arbeta med att stötta och hjälpa kunden i det dagliga handhavandet av främst lön i det administrativa programmet FAS (församlingsadministration). Det är viktigt att du kan förmedla lösningar med kunskap, stort tålamod och ett högt engagemang då slutanvändaren ofta är duktiga generalister med behov av en effektiv hjälpande hand när de stöter på situationer som gör att de fastnar. Din huvudsakliga syssla kommer vara att arbeta med lön men det administrativa systemet omfattar samtliga ekonomidelar såsom redovisning, reskontra, anläggningsregister men även vissa andra delar som är väldigt specifika för just Svenska kyrkans behov. 

Kvalifikationer och erfarenhet

 • 2–5 års arbetslivserfarenhet som ekonom med lön
 • Bred ekonomisk förståelse
 • Meriterande om du arbetat inom Svenska Kyrkan eller kommunalt
 • Flytande svenska i tal såväl som i skrift
 • Vana vid att arbeta i administrativa system
 • Tidigare erfarenheter från kundkontakt

Personliga egenskaper
Som person är du stabil, ansvarsfull och har lätt för att prioritera. Du trivs och är van att arbeta med frihet under ansvar. Du är positiv, glad, engagerad och en kreativ problemlösare som brinner för att hitta svaren. Du arbetar effektivt, är metodisk, strukturerad och organiserar ditt arbete vilket gör att du klarar av att både vara flexibel, noggrann och fortsatt pedagogisk när kraven skiftar och uppdragen är många. Du är mogen som person, känner dig trygg med den du är och har lätt för att samarbeta prestigelöst med andra. Du har en hög social kompetens och är av naturen serviceminded. Du tycker helt enkelt om att ge dina kunder det lilla extra och trivs allra bäst när du får hjälpa andra lyckas.

 Start: Omgående
Placering: 
Lund
Omfattning: 
Tillsvidareanställning på 80%

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby, André Lennberth 0707-781984 eller andre.lennberth@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång.

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV