Junior Redovisningsekonom till Cervera i centrala Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en vass redovisningsassistent som vill fortsätta utvecklas och som stimuleras av ett utmanande arbete, där du aktivt bidrar med ett kvalitetssäkrat redovisningsarbete enligt lagar och redovisningsregler?

Brightby söker nu för Cerveras räkning en junior redovisningsekonom. Du kommer inledningsvis att arbeta som ekonomikonsult på Brightby för att efter sex månader ha möjlighet att övergå till en anställning hos Cervera. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Kontoret är placerat i centrala Stockholm.

Övergripande om rollen

I den här rollen förväntas du vara driven, proaktiv och effektiv för att både utveckla och förvalta redovisningsarbetet på Cervera. Det innebär att du gärna hittar effektiva lösningar och ger service till såväl butiker som funktioner på Cerveras huvudkontor. Du arbetar med ytterligare två redovisningsekonomer där ni roterar arbetsuppgifter samt har vissa huvudansvarsområden. Du rapporterar till redovisningschef.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består bland annat av kassaredovisning, leverantörs- och kundreskontra samt löpande redovisning. Därutöver ska löpande analys och rapportering av bokföring, inrapportering av statistik till SCB, rapportering av skatter och avgifter till myndigheter, uppdatering av den interna ekonomihandboken, bokföring av e-handelstransaktioner, bokföring och utbetalning av löner kunna hanteras. I rollen kommer du givetvis att ha en central roll i arbetet med att fastställa månads, kvartals- och årsbokslut samt vara delaktig i revisionsprocessen.

Vem är du?

 • Vi söker dig som har 1-3 års erfarenhet av redovisnings- och ekonomiarbete, gärna inom organisationer med stora transaktionsflöden.
 • Tidigare erfarenheter inom löpande redovisning (kund-, leverantörs- och kassaredovisning)
 • Tidigare erfarenhet från detaljhandeln är meriterande
 • Du har en eftergymnasial utbildning med inriktning redovisning
 • Har lätt för att lära dig olika system
 • Du har goda kunskaper i Microsoft Excel samt Office-paketet
 • Som person är du strukturerad och noggrann med förmågan att förstå helheten och se samband
 • Du är utåtriktad och kommunikativ med god känsla för service
 • Flytande svenska och engelska är ett krav.
 • Du motiveras av att nå resultat samt identifiera effektiva lösningar och angreppsätt i nära samarbete med andra.

Om Cervera

Vackra saker, inredning och praktiska föremål kan man aldrig få nog av, om du frågar oss. Cervera består av ett 70-tal butiker med ca 500 anställda med en omsättning 2017 på ca 1 MDR och ägs av Accent Equity. I våra butiker finner du ett sortiment bestående av mer än 6000 artiklar. Vår affärsidé är att erbjuda ett sortiment av utvalda kvalitets- och designprodukter för matlagning, servering och dekoration i en inspirerande butiksmiljö där service och kunskap ger Cerveras kunder ett mervärde.

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt då tjänsten ska tillsättas under sommaren. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta konsultchef Mimma Liwgren Norling på telefon 072-857 96 11 eller mail mimma.liwgrennorling@brightby.se.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång. Utöver spännande rekryteringar och konsultuppdrag erbjuder vi våra medarbetare tillsvidareanställning, tjänstepension och friskvårdsbidrag då vi tror på långsiktiga relationer och trygga villkor. Vi hoppas att du har viljan och förmågan att bli en av Sveriges bästa ekonomikonsulter och söker din nästa utmaning hos oss.

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV