Ekonomiassistent till DHL Freight i Helsingborg

Helsingborg Heltid

Brightby söker nu för DHL Freights räkning en ekonomiassistent till rollen som Settlement Agent inom avdelningen Settlement för Västeuropa på kontoret i Helsingborg. Som medarbetare på avdelningen Settlement får du en utvecklande och spännande roll där du ansvarar för, samt bidrar till, den växande marknaden inom Västeuropa.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du kommer att anställas som ekonomikonsult på Brightby och arbeta på uppdrag hos DHL Freight. Efter cirka 6 månaders konsultuppdrag är ambitionen att anställningen går över direkt till DHL Freight.

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige.

Arbetsuppgifter
På Settlement Västeuropa kommer du att ingå i ett team på 13 personer, med fler kolleger i Malmö och i annan grupp i Helsingborg som hanterar övriga länder. I din roll ansvarar du för kund- samt partneravräkning samt resultat och uppföljning av detsamma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Vara drivande i de ekonomiska delarna; fakturering, kontering av fakturor, bokslutsförberedelser, bokslutsprocess, avsättningar.
 • Uppföljning/uppdragsbevakning. Vidta åtgärder om fel misstänks/tydliggörs.
 • Har ansvar för att felaktigheter som upptäcks vid resultatgenomgång per månad åtgärdas.
 • Analysera resultat tillsammans med övrig personal inom gruppen.
 • Kunna vidta åtgärder och handla på så sätt att arbetet effektiviseras och fungerar.

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande
 • Goda kunskaper i Excel
 • talar och skriver du obehindrat på både svenska som engelska

Som person är du positiv, nyfiken och alert. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt samt är lyhörd med hög servicenivå både internt och externt. Du trivs med att självständigt driva ditt arbete framåt men att ändå med att ha kollegor omkring dig i teamet och är van vid stora flöden och högt tempo.

Start: Omgående
Placering:
Helsingborg
Omfattning: 
Tillsvidareanställning på heltid

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby, Maria Pettersson 073-748 20 92 eller maria.pettersson@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi, finans, bank och försäkring och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång.

 

Vad kan vi som företag erbjuda dig?
På Brightby har du många kollegor med olika erfarenheter inom ekonomiområdet. Du träffar dina kollegor i olika forum, både mindre och större, och kan dela erfarenheter och ha roligt tillsammans. Brightby erbjuder tillsvidareanställning, kompetensutveckling, livsstilsförmåner och friskvårdsbidrag och inte minst möjligheten att utvecklas i och utveckla våra kunders ekonomifunktioner.

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV