Ekonomiassistent till Applied Value gruppen, Stockholm

Stockholm Heltid

Är du en erfaren Ekonomiassistent som söker en bred och kvalificerad roll på ett snabbfotat investment- och managementkonsultföretag i centrala Stockholm. Då är vi intresserad av dig! Som Ekonomiassistent söker vi en person som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen i bolag som är i ständig förändring. Som Ekonomiassistent har du en självständig roll där du arbetar med leverantörsfakturor, avstämningar och betalningar i ett antal företag i olika branscher under Garden Growth Industries, som är Applied Value gruppens nordiska investmentbolag. Du arbetar som en del av en sammansvetsad ekonomiavdelning och rapporterar till Koncernredovisningschefen för Garden Growth Industries.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Ekonomiassistent:

Du kommer att arbeta med 10 bolag som tillsammans omsätter strax över 500 Msek. Du tillhör ekonomiavdelningen som idag består av fem personer.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

 • Självständigt arbete med leverantörsfakturor; registrering, kontering, attestkontroll och betalningar
 • Påminnelser till kunder
 • Kontoavstämningar och rapportering
 • Factoring och kontakter med bank
 • Löpande bokföring
 • Effektivisera och bygga nya processer tillsammans med övriga medarbetare på ekonomiavdelningen
 • Dokumentera rutiner och processer
 • Övrig administration

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och minst 2-3 års erfarenhet av självständigt arbete som ekonomiassistent. Du har erfarenhet av att effektivisera rutiner och arbetssätt samt motiveras av att arbeta med ständiga förbättringar. Du är van att arbeta i moderna affärssystem och har goda Excelkunskaper. Om du har erfarenhet från Movex och Visma samt  tillverkande bolag är detta meriterande.

 Personliga egenskaper

För att trivas uppskattar du hög aktivitet på nya affärer och investeringar samt ett högt tempo. Eftersom kontoret är litet är det viktigt att du är prestigelös och tycker om att hjälpa till med både högt och lågt. Du arbetar självständigt, vågar ta för dig och lägger stor vikt vid att leverera i tid. Du har en god social förmåga och är van vid att ha många kontaktytor både internt och externt. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

 Placeringsort:

Stockholm

Om Applied Value Group/Garden Growth Industries

Garden Growth Industries AB (GGI) är ett privatägt investmentbolag med kärnfokus i att förvärva mogna bolag med en omsättning upp till 2.000 Mkr. GGI äger förnärvarande Söderfors Steel, Lagerkomponenter Säffle, Rullprofil i Örebro, Alimenta, Bålstabagar´n, Europabagaren och Tidermans Bageri. Därutöver investerar GGI aktivt i värdepapper, teknikbolag med stor tillväxtpotential och genomför löpande investeringar i välgörenhetsprojekt. GGI ingår tillsammans med Applied Value i Applied Value Group. Applied Value grundades 1997 av Bruce Grant och Jan Stenbeck och är ett internationellt managementkonsultföretag med kontor i Europa, Kina och USA. Applied Value kombinerar djup kompetens med globala rådgivare med den fokus och flexibilitet som kännetecknar en kundnära konsultfirma och har genom åren byggt ett privat investmentbolag där man tillämpar affärsprinciperna från rådgivningsverksamheten i privatägda investeringar.

Läs mer på: www.appliedvaluegroup.com

 Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Brightby, Malena Windahl på 070-791 32 43 alt malena.windahl@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan !

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV