Ekonom med affärssystemsintresse till FAS Converting Machinery AB

Malmö Heltid

Är du en analytisk ekonom med god förståelse för ekonomiflödet och ett stort intresse av att fördjupa dig i affärssystem? Vår uppdragsgivare FAS Converting Machinery AB står inför en implementering av ett nytt affärssystem och behöver därför din hjälp som projektkoordinator där du kommer att få en betydande roll under projektet och parallellt med detta få en djup insikt och delaktighet i koncernens löpande ekonomiarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du initialt kommer att vara anställd som ekonomikonsult på Brightby och vara uthyrd till uppdragsgivaren. Efter cirka sex månader är ambitionen att anställningen går över direkt till FAS Converting Machinery AB.

FAS Converting Machinery AB, som ingår i Midway Holding AB (publ.) utvecklar, marknadsför, tillverkar och säljer maskiner samt tillbehör för en kostnadseffektiv konvertering av plastfilm till produkter på rulle. FAS Converting Machinery AB är ett av världens ledande företag i branschen. Bolaget har f.n. 24 anställda och omsätter cirka 80mkr. Exportandelen från Sverige uppgår till ca 95%. Produktion sker huvudsakligen i Sverige. Maskinerna marknadsförs i hela världen, med huvudinriktning på Europa och Nordamerika. Läs gärna mer på deras hemsida: www.fasconverting.se

Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att vara med i hela processen och driva stora delar av implementeringen tillsammans med verksamhetens olika avdelningar. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Ingå i projektets styrgrupp
  • Säkerställa uppsättning av det nya systemet utifrån kravspecifikation
  • Dokumentera processer och flöden
  • Hålla kontakten med leverantören
  • Stötta respektive avdelning med testning av systemet
  • Utföra internutbildningar

Du kommer att ha en särskilt stor påverkan på ekonomifunktionens processer där du arbetar i nära samarbete med CFO. Parallellt med implementationsprojektet kommer du att vara delaktig i det löpande ekonomiarbetet och avlasta CFO med högt och lågt inom ekonomi. På sikt kommer din roll att innefatta mer ekonomirelaterade arbetsuppgifter med inriktning mot business controlling parallellt med att du genom projektet blir en superuser av det nya affärssystemet.

Bakgrund
Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi och med cirka 1-3 års erfarenhet av ekonomirelaterade arbetsuppgifter, med fördel från revisionsbranschen, vilket gett dig en god förståelse för transaktionsflödet i ett företag. Det är en stark fördel om du har erfarenhet från implementering av affärssystem sedan tidigare, eller ett särskilt intresse för detta. Då det är en internationell organisation är det av vikt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning för den här rollen och erfarenhet av Visio är meriterande.

Som person är du flexibel, med förmågan att hantera många olika arbetsuppgifter parallellt. Du har ett analytiskt sinne med en ödmjuk inställning och ett starkt eget driv. Vidare arbetar du noggrant, strukturerat och effektivt samt är lyhörd med hög servicenivå både internt och externt. Du är van vid att arbeta mot deadlines och har ett ansvarsfullt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter och drivs och motiveras av att leverera i tid.

Start: September
Placering: 
Malmö
Omfattning:
Tillsvidareanställning på heltid

Ansökan

Låter detta intressant? Då tjänsten ska tillsättas omgående kommer intervjuer och urval att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail men har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Maria Pettersson på 0737-482092 eller maria.pettersson@brightby.se

Brightby är ett konsult- och rekryteringsföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi arbetar med spännande bolag, såväl nationella som internationella, med starka varumärken i varierande storlek och omfång. Utöver spännande rekryteringar och konsultuppdrag erbjuder vi våra medarbetare tillsvidareanställning, tjänstepension och friskvårdsbidrag då vi tror på långsiktiga relationer och trygga villkor. Vi hoppas att du har viljan och förmågan att bli en av Sveriges bästa ekonomikonsulter och söker din nästa utmaning hos oss.

 Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etnisk bakgrund, politiska åsikter, religiös övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV