Credit Controller till Euro Finans AB

Lund Heltid

Brightby hjälper nu Euro Finans AB med en rekrytering till huvudkontoret i centrala Lund. Euro Finans AB letar förstärkning till sitt team med en ny Credit Controller. Du kommer att ingå i ett team bestående ca 10 personer och tillsammans kommer ni att arbeta i en dynamisk miljö betonad av en prestigelös kultur där kundbemötande och ett väl genomfört arbete värderas högt.

Euro Finans AB grundades 1987 och är idag Sveriges ledande kredithanteringsföretag. Inom affärsområdet finansiella tjänster erbjuder vi våra kunder ökad likviditet genom att köpa deras fakturor. Vi anlitas av tusentals företag både små och stora som önskar enklare administration, expanderar eller har besvärlig ekonomi. Vårt huvudkontor ligger i Lund och vi finns även i Kalmar, Stockholm och Umeå. Varje år finansierar vi omkring 150 000 fakturor såväl svenska som utländska till ett värde av över 4 miljarder. Euro Finans har en finansiell styrka som få i branschen kan skryta med. Trygghet, professionalism och snabbhet är ledord i vår vardag.
Läs gärna mer om företaget på deras hemsida 
www.eurofinans.se

Tjänsten är en rekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av oss på Brightby medan du kommer att anställas direkt av Euro Finans AB.


Arbetsuppgifter

I rollen som Credit Controller på Euro Finans kommer du huvudsakligen att hantera och ansvara för löpande kreditbedömningar vid fakturaförvärv och flödet kopplat till kreditgivningen.

Tillsammans med dina kollegor hanterar ni dagligen ett stort antal av inkommande ärenden som kan variera såväl i omfattning som svårighetsgrad. Du gör allt från att granska bokslut, driva ärenden genom löpande kontakter med kund och fakturamottagare, granska och utvärdera tillgänglig såväl som ny information i en kundrelation till att kontrollera fakturaformalia för att kunna fatta ett kreditbeslut. Varje bedömning är unik och du arbetar självständigt men är aldrig ensam. Till din hjälp har du regelverk och även dina kollegor som bollplank samt vid komplicerade ärenden även Kreditchefen.

Exempelvis kommer tjänsten att innefatta arbetsuppgifter såsom:

  • Riskkalkylering
  • Kreditbedömning av fordringar
  • Företagsanalyser
  • Uppföljning av beviljade krediter
  • Kontakt med kunder både per telefon och mail.


Vem är du?

För att vara rätt kandidat för Euro Finans tror vi att du har en högskoleutbildning inom ekonomi/finans. Du har några års arbetslivserfarenhet i bagaget och har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare är det meriterande.

Som person tror vi att du är relationsskapande med en ödmjuk inställning och med förmågan att förmedla såväl positiva som negativa besked till kunder på ett bra sätt. Vidare drivs du av att leverera mot deadline och är bra på att prioritera ditt arbete självständigt.

Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att till kund leverera en väl utförd tjänst på ett snabbt och professionellt sätt.

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid med provanställning
Plats: Lund

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Ansökan

Låter detta som en intressant tjänst för dig? Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef Maria Pettersson på telefon 0737-482092 eller maria.pettersson@brightby.se

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

 

Publicerad 2018-05-08

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV