Business Controller till Sveriges Energi

Stockholm Heltid

Brightby söker nu en business controller till sitt kontor i Stockholm. Du kommer att arbeta som konsult på Brightby och vara uthyrd till kunden. Uppdraget sträcker sig från 15 augusti fram till 25 januari 2019.

Ekonomifunktionen består idag av CFO, en business controller och en redovisningsansvarig. Löpande bokföring sker via ett shared service center i Norge/Sverige.

Du kommer att arbeta som en integrerad part av teamet och arbetsuppgifterna kan varieras, men kommer bl a att bestå av:

• Löpande hantering av Revene Recognition med hjälp intäktsavsättningsberäkningar
• Analys av finansiellt resultat, marknadsfaktorer och operationella KPI’er
• Rapporting i koncernrapporteringsverktyget Cognos
• Bevaka prisstrategier och hedging av kraftportföljer
• Supportera ny organisationssturktur med beslutsunderlag och analys
• Kravställa den finansiella redovisningen mot nya rapporteringsbehov
• Satta upp en ny prognosprocess och prognosmodellering mot det nya ekonomisystemet
• Budget 2019-2024
• Utveckla credit management processer

Vem är du?

Vi går under hösten gå in i en intensiv fas av integrationsarbete med vår nya ägare som innebär nya system och strukturer, rapporter och rapporteringsvägar. Detta kommer innebära många möjligheter för en driven person som vill ta ansvar och utvecklas.
Vi söker en trygg och ambitiös business controller att avlasta teamet i de löpande rutinerna och frigöra mer tid för utveckling inom gruppen. En stark kandidat har några års erfarenhet av business controllerrollen i större bolag och har en bra förståelse för redovisningens väsen och datamodellering.

Vi vill att kandidaten kan MS Excel tillsammans med konkreta erfarenheter från att jobba i PowerQuery. Affärssystemet vi jobbar med idag är IFS för ekonomi och använder primärt Power BI/Excel för analys och rapportering. Det är meriterande att ha arbetat med olika ekonomisystem, MS Powerpoint, Qlickview, SQL, systemtransformationer och/eller energibranschen.

Som person har du en stark analytisk förmåga, ett naturligt driv, hög kvalitetskänsla, arbetar strukturerat och har ett öga för hur vi ständigt kan förbättra analys, kvalitet och automatisering.
Vi uppskattar också om kandidaten har nära till skratt och värdesätter förmånen att jobba i ett professionellt team med hög ambitionsnivå och lösningsförmåga.

Om Sveriges Energi

SverigesEnergi är ett rikstäckande energibolag med kunder över hela Sverige. Företaget är i stark utveckling med tvåsiffrig tillväxt under flera år i kombination med ambitiösa kvalitetsmål och har vid ingången av 2018 över 140 000 kunder och 85 anställda i moderna lokaler på södermalm i Stockholm.
Vi ägs av Fortum, en av Nordens största börsnoterade energikoncerner med över 9000 anställda i 10 länder och över 2,4 miljoner kunder och över 200 energiproduktionsanläggningar.
Läs mer på http://www.sverigesenergi.se och https://www.fortum.se/

Ansökan

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Brightby, Lisbeth Ahnström  tel 072-010 35 09 eller mail lisbeth.ahnstrom@brightby.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV