Redovisningsekonom, Koncern

Stockholm Heltid

Till huvudkontoret/ägarbolaget i Stockholm söker vi nu en redovisningsekonom. Du kommer arbeta med flertalet av koncernens holdingbolag vad gäller allt från löpande redovisning till årsredovisning och deklaration. Som redovisningsekonom kommer du därmed att arbeta med koncernens redovisning och avstämning av interna mellanhavanden och bygga rapporter. Koncernen förvärvar holdingbolag löpande, och det kommer att bli upp till dig att införliva de nya bolagen i koncernen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du kommer att anställas som ekonomikonsult på Brightby. Efter ca 6 månader finns goda chanser att övergå i en anställning hos vår kund.

Kort om Volati:
Volati är en svensk industrigrupp som förvärvar bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar verksamheterna med fokus på långsiktigt värdeskapande. Vi är aktiva ägare som arbetar nära affärsenheternas ledningar men som värnar om att bevara bolagens självständighet och det lokala ansvaret. Genom att verka genom styrelsen, bidra i strategiarbete och inspirera till förändring kan Volati fungera som en katalysator för utveckling och expansion. Volati grundades 2003 och består idag av ett 50-tal rörelsedrivande bolag fördelat på 14 affärsenheter organiserade i de fyra affärsområdena Handel, Konsument, Akademibokhandeln och Industri. Volati har verksamhet i 16 länder med totalt cirka 1 900 anställda och en årlig omsättning om drygt 5 miljarder kronor. Volati har ett långsiktigt ägarperspektiv utan planer på att avyttra. Det innebär att vi och ledningarna för våra bolag kan planera utifrån vad vi bedömer är den mest värdeskapande och långsiktigt hållbara riktningen för verksamheterna

Tillsammans med övriga på ekonomiavdelningen kommer du också att arbeta med rutinerna för Cash Management samt administrativa bankfrågor såsom användar- och kontorättigheter. I rollen som redovisningsekonom kommer du att arbeta på kontoret i centrala Stockholm och ingå i ett team om fem personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning
 • Rapportering till koncernredovisningssystem
 • Avstämning av koncernens interna mellanhavanden
 • Bygga rapporter för koncernredovisning och nyckeltal
 • Cash management
 • Årsbokslut, årsredovisning och deklaration för holdingbolag
 • Behjälplig vid årsbokslut och årsredovisning av moderbolag och koncernen
 • Bidra till utvecklande av rutiner och processer

Kvalifikationer och erfarenhet
För att fungera i rollen har du civilekonomexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning samt två till fyra års erfarenhet från redovisning och/eller revision. Du har goda kunskaper i redovisning och tycker om att bygga rapporter. I den här tjänsten kommer du att arbeta med högt som lågt, det vill säga allt från att göra betalningar till att göra årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Den här rollen passar dig som tycker om att arbeta självständigt med egna ansvarsområden, ”från ax till limpa”, med allt vad det innebär.  Du är van och har stort intresse vid moderna affärssystem samt är en mycket god användare av Excel. Vidare kommunicerar du både på svenska och engelska i tal och skrift.

För rätt person finns möjlighet att utvecklas än mer inom koncernredovisning.

Personliga egenskaper
Som person är det viktigt att du trivs i en föränderlig miljö med högt tempo. Hos Volati är lagarbete viktigt och det uppskattas om du kan göra det lilla extra för att hjälpa dina kollegor. Du är en ansvarstagande person som levererar i tid och arbetar på ett noggrant och strukturerat sätt. Volati är ett bolag med korta beslutsvägar och det är viktigt att du trivs i en flexibel och tävlingsinriktad miljö.

Ansökan

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta konsultchef Malena Windahl på telefon 070-791 32 43 eller mail malena.windahl@brightby.se.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV