Nyheter och artiklar

Karriär

Så kan du framtidssäkra din ekonomikarriär

Det är lätt att få jobb som ekonom, men hur länge varar den goda arbetsmarknaden? Ny teknik och automatisering kan göra det svårare att arbeta sig in i yrket, men det finns lösningar.

Läs mer
Rekrytering

Love is in the air – attityd och inställning blir allt viktigare när vi rekryterar

Rekrytering handlar till stor del om urvalsmetoder och processer och det är precis så det skall vara. Kompetenser skall intygas, personliga egenskaper ska identifieras och analyseras, kapacitet ska åskådliggöras och yrkeserfarenhet ska vidimeras.

Läs mer
Karriär

Framtidssäkra din ekonomikarriär

Det händer mycket i världen just nu och kanske framförallt när det gäller teknologiska framsteg. I media kan vi nästan dagligen läsa om digitalisering, artificiell intelligens och robotics.

Läs mer
Karriär

Går karriärvägen alltid uppåt framåt?

Det pratas väldigt mycket om karriärvägar och vi hör om utveckling, både på ett personligt och professionellt plan. Men behöver karriärutveckling alltid liknas vid en uppåtgående stege eller spikrak väg framåt?

Läs mer
Karriär

Därför är manliga ekonomer en eftertraktad bristvara

Manliga ekonomer är på väg att bli en bristvara. I dag efterfrågas män särskilt på grund av sitt kön. Inom en snar framtid kanske också med anledning av sin ”manliga” kompetens.

Läs mer
Nyheter

Brightby växer och etablerar sig i Göteborg

Brightby erbjuder konsult- och rekryteringstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. I veckan slår bolaget upp portarna till sitt sjätte kontor i Sverige. Brightby har funnits sedan 2010 och har nu kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Helsingborg och Västerås.

Läs mer