Redovisningsekonom till FCG Swedish Development AB

Stockholm Heltid

Redovisningsekonom/Projektekonom till FCG Swedish Development AB

Som projektekonom hos FCG Sweden arbetar du med redovisning och ekonomiska frågeställningar direkt kopplade till konsultverksamhetens projekt. Du fungerar som stöd och bollplank mot projektorganisationen och kommer att arbeta med hela flödet inom redovisningen; från löpande redovisning, tidrapportering, fakturering till bokslut och rapportering inom de projekt som du ansvarar för. FCG Sweden erbjuder ett mycket omväxlande och ansvarsfullt arbete i team med trevliga och engagerade kollegor. I rollen som projektekonom rapporterar du till Chief Financial Officer och din placering blir på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

 • Löpande redovisning
 • Fakturering
 • Avstämningar
 • Självständigt redovisningsansvar för ett antal projekt
 • Administrativt stöd till projektkontor
 • Månatlig finansiell sammanställning och rapportering
 • Förbättring och utveckling av rutiner och processer inom projektadministration
 • Alla i övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en god ekonomisk utbildning samt 5-10 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du är självständig inom redovisningsområdets samtliga delar och är väl förtrogen med svenska redovisningsregler. Erfarenhet från projektredovisning är mycket meriterande.
Vidare har du goda Excelkunskaper och är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV (Navision) så är det också meriterande.
Utlandsresor i tjänsten kan förekomma.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen behöver du ha en prestigelös inställning och trivs med att arbeta med både stort och smått i en informell organisation. Du är strukturerad, noggrann och mån om att hålla deadlines och leverera högsta kvalitet. Vidare är du en god lagspelare men också självgående, stabil och trygg i dig själv. Du tar ansvar för genomförande och har en god analytisk förmåga. Rollen kräver också att du på ett naturligt sätt kan föra en rak och tydlig kommunikation ut i organisationen och har förmåga att samarbeta med individer från olika länder och kulturer.

Om FCG Sweden
FCG Sweden is a consultancy company specialising in international development cooperation, with a focus on public sector reform, natural resource management, civil society strengthening, market development and evaluation.

FCG Sweden is the new face of ORGUT and SIPU International and is the trading name of FCG Swedish Development AB, which forms part of the Finnish Consulting Group’s global network, with subsidiaries in Europe, Africa, Asia and the Pacific. Combining ORGUT and SIPU’s experience with that of the wider FCG Group will give our customers and partners’ access to a much broader selection of services and best practices from a wide range of sectors and countries.

For more information go to www.fcgsweden.se.

Ansökan

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malena Windahl på telefon 070-791 32 43, malena.windahl@brightby.se

Välkommen med din ansökan!

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Brightby blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

REGISTRERA CV