Financial Controller till InnoEnergy Scandinavia

Stockholm Heltid

Kommer du från roll som bred redovisningsekonom och lockas av en utvecklande Controller-tjänst inom organisation som främjar ny teknik, innovation och entreprenörskap inom hållbar energi? Gillar du att arbeta i internationella miljöer och vill vara med på vår resa mot att lösa Europas och världens framtida energiförsörjning? InnoEnergy Scandinavia söker nu en Financial Controller till Sverigekontoret i centrala Stockholm.

InnoEnergy verkar för att främja innovationer för hållbar energi i hela Europa.

Vi på InnoEnergy stödjer och investerar i innovation i varje steg på vägen, från klassrummet till produktpresentationen. Vi arbetar inom tre områden som är avgörande för innovation:

Utbildning, som bidrar till en välinformerad och ambitiös arbetskraft som förstår vilka krav hållbarhet ställer och vilka behov som finns inom industrin, för industrins framtid.

Produktinnovation, där vi för samman idéer, uppfinnare och industri i samarbeten som leder till kommersiellt gångbara produkter och tjänster som ger verkliga resultat.

Nyföretagande, där vi hjälper entreprenörer och nystartade företag som bygger upp hållbara verksamheter att växa snabbt och börja bidra till det globala energisystemet.

Med vårt nätverk av partners skapar vi kontakter över hela Europa och sammanför uppfinnare och industri, entreprenörer och marknader, nyutexaminerade och arbetsgivare, forskare och företag. Läs gärna mer på: www.innoenergy.com

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I rollen som Controller ligger huvudfokus på ansvar för kontakt, kontroll och uppföljning gentemot InnoEnergys outsourcingpartner för redovisning, som sitter i Nederländerna. Du hanterar kommunikationen med partnern och alla de frågor som dyker upp avseende redovisningen. Rollen innefattar vidare bolagets EU-rapportering och utgör även supportfunktion för bolagets ekonomiska partners i deras EU-rapportering. Du kommer att vara delaktig vid revisioner och vara CFO behjälplig vid forecast och budgetarbete. Utöver detta är du involverad i kvalitetssäkring av InnoEnergys upphandlingsförfaranden.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi tror att du som söker är högskoleutbildad ekonom med inriktning mot redovisning. Du har några års arbetslivserfarenhet i ryggen och kommer från en roll med övergripande redovisningsansvar. Då rollen innefattar många internationella kontaktytor krävs att du utöver flytande svenska uttrycker dig obehindrat på engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk och kvalitetsmedveten med hög ansvarskänsla för att själv driva och skapa struktur i ditt arbete. Samtidigt är du kommunikativ och skapar och vårdar de kontaktytor som behövs för att föra arbetet framåt. Du är trygg med att fatta egna beslut och stå för dessa, både i extern kommunikation och internt inom organisationen. Som kollega och medarbetare är du öppen och prestigelös, inte rädd att kliva in och stötta upp där det behövs.

Du erbjuds möjlighet att vara med i att utforma en varierad och spännande tjänst på en dynamisk arbetsplats som präglas av entreprenörsanda, engagerade kollegor samt teknik och forskning i absoluta framkant.

Ansökan
Låter det som en tjänst för dig? Intervjuer och urval sker löpande, så skicka oss gärna din ansökan så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar InnoEnergy med Brightby och frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Anna Stålfors på 072-857 83 15, alternativt anna.stalfors@brightby.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind.